Reprisen Foyer 2017 Missing pic
Missing pic
Missing pic
Missing pic
Missing pic
Missing pic
Missing pic
Missing pic

Reprisen - biografen med stemning

Den 6. august 1919 åbnede Holte Biograf Teater, som biografen hed dengang, som den første biograf i Rudersdal Kommune (Tidl. Søllerød Kommune). Det skete i den samme beskedne tempellignende bygning på Øverødvej, hvor biografen har haft adresse i snart 90 år.

Det var arkitekterne A. og P. Kuld, der var mestrene bag ”den fikse bygning i græsk stil”, som Søllerød Tidende beskrev Reprisen ved åbningen.

Mens man kan glæde sig over, at den smukke facade endnu består, var der ingen grund til at bevare interiøret. Da biografen åbnede, var salens vægge nøgne og malet i en trist brun farve og biografsæderne var simple bænkerader af træ uden armlæn. Den nuværende klassiske stil med guldkanter, gamle malerier og plys blev først skabt i starten af 70´erne. Den daværende biografdirektør Ulrik Uhrskov satte sig for at modernisere Reprisen indvendigt efter følgende logik:

”Hvis jeg køber noget nyt, vil det blive gammelt i løbet af kort tid. Men køber jeg noget gammelt, vil det blive ved med at være gammelt”. Citat: Ulrik Uhrskov.

Sådan gik det til, at Reprise Teatret blev moderniseret ”baglæns”. Publikum følte sig så hjemme i klunkemøblerne, at de begyndte at spørge til muligheden for at købe dele af inventaret. For en tid blev Reprisen således også en antikvitetsforretning.

Reprise Teatret har altid været et meget aktivt hus og et kulturelt samlingspunkt i kommunen.

Kunst, foredrag, debat, kortfilm, skolefilm, operafilm, alverdens koncerter, teaterforestillinger, besøg af instruktører og skuespillere m.m. – det har aldrig skortet på spændende kulturtilbud i Reprisen. Også i dag servicerer biografen mange forskellige brugergrupper herunder børne- og ældrefilmklubber, bliver brugt til skoleforestillinger, babybioforestillinger, børneteater, fødselsdage og en mangfoldighed af både åbne og lukkede arrangementer.

Biografen gennemgik i 2002 en gennemgribende renovering. Der blev piloteret under bygningen og støbt nyt gulv. Den nye gulvkonstruktion er trinopbygget, øverste trin er placeret ca. 30 cm.højere end det gamle gulv. Udsynet fra alle pladser i salen blev således væsentligt forbedret.

Salen under renoveringen - Det gamle undergulvVentilationsanlægget blev udskiftet, teleslynge, mikrofonanlæg og digitalt lydanlæg installeret, højtalere blev udskiftet og lærredet gjort større. De gamle stole blev enten udskiftet med nye i samme stil eller renoveret. Afslutningsvis blev både foyer og sal malet og der blev opsat et passende antal guldlister og plysgardiner så ethvert tiltag der kunne henlede på nymodens ideer blev kamufleret.

"I det hele taget tror vi, det er vigtigt at bevare den stemning, der er i Reprisen. Det skal være et sted, hvor man kan søge oplevelser, men også ro og fordybelse i en ellers kompleks og tempofyldt verden", udtaler Mette Schramm, Biografleder i Reprisen.

"Det er mit helt klare indtryk at Reprisens publikum føler det samme. Jeg kan illustrere det med en lille pudsig anekdote, da vi efter endt renovering skulle åbne biografen igen valgte vi at holde en reception, deltagere var lokale koryfæer, kolleger fra biografbranchen og ikke mindst Reprisens publikum. Vi inviterede alle til at komme og se biografen og få en lille forfriskning og til vores glædelige overraskelse passerede henover eftermiddagen flere hundrede af Reprisens trofaste stampublikummer."

Til forhistorien hører ligeledes at vi havde gjort vort bedste for efter renoveringen afslutning, at bringe alt tilbage på sin rette plads eller erstatte det med noget lignende. (F.eks. er Hitchcock billedet over døren i foyeren en affotografering, da det originale billede ikke kunne være der efter at gulvet og dermed dørkarmen var blevet hævet).

Man tilbage til historien, i salen hænger et antal billeder med filmmotiver, et billede fra Kurosawas film ”De syv samuraier” dette viste sig ved nedtagningen at være så skadet af fugtpletter at vi besluttede ikke at hænge det op igen.

På et tidspunkt under receptionen kommer en af Reprisens mangeårige og trofaste medarbejdere Kirsten Håkansson hen og prikker mig på skulderen. Det var en dame der havde et spørgsmål

Damen så bistert på mig: ”Jaaeh altså det er jo en ganske nydelig renovering De har fået foretaget og heldigvis ser alt jo ud til at være som det plejer, men HVOR er ”De syv Samuraier”?

Mission accomplised – intet nyt under solen – puha, det ligner jo sig selv.

Men vi havde godt nok fjernet et billede og det gik altså ikke ubemærket hen.

I juni 2017 var det så foyeren og billetsalgets tur til at komme igennem moderniserings-maskineriet - men igen med den allernådigste respekt for den gamle stil og de mange, fine klenodier på væggene.

Billetsalget er blevet flyttet om på langsiden, hvilket giver bedre pladsforhold - både for det smilende personale bag disken og for gæsterne. Kommentarerne efter renoveringen har da også været udelukkende positive. Alt er stadig - mere eller mindre - ved det gamle.

Siden 1979 har biografen været ejet af kommunen og siden 1998 har biografen været ledet af Mette Schramm.

Se Mette Schramm´s CV her

Her kan du downloade Reprisens Virksomhedsplan 2017





Sidst opdateret: 22.06.2017

Ny repertoireplan

Billede

Du kan nu se repertoire-planen frem til og med d. 8. november og læse mere om de kommende arrangementer og film. God fornøjelse!

Læs/download her

Kamæleonkoncert: En elefant, en måge og en hare

Billede

Så skal der synges! Få chancen for at opleve en blå kamæleon, en syngende drage og en hare, en måge og en elefant, der er ude på eventyr i verden.

Søndag d. 29. oktober kl. 14.00

Køb billetter hér